I Din Mun

I Din Mun

Jasim Mohamed
2011-11-28

Mitt i natten kommer ett SMS som plötsligt vrider strålkastaren mot legendens närvaro i den moderna människans liv. Ett möte mellan två människor är inte längre bara ett möte mellan två nu. Det vi bär med oss är så mycket större än vi vet om.

I den förra diktsamlingen Övningar in i ett annat språk lånar dikten Joseph Brodskys djupa andetag. I denna håller dikten andan länge som i en fridykning. Förebild är den israeliske författaren Amos Oz prosalyriska berättelse Samma hav och framförallt det sumeriska eposet Gilgamesh.

Det är i ögonblicksbilderna som Jasim Mohamed lyckas med konststycket att frysa en värld som tycks rusa fram i sin egen obegriplighet.
– Kristian Lundberg i Helsingborgs Dagblad.

Läs mer vad recensenterna skriver om Jasim Mohameds I Din Mun:

Det yviga arbetet med metaforer syftar inte till att i första hand genomlysa världen, utan snarare följa bilden som kraft i språket, som association, effekt, som en sorts poetiska långbollskast. Jag tycker om att vara i den kraftfulla rörelsen, kanske framför allt för att dikterna i sin maximalism framstår som lätta, klara.
– Kristofer Folkhammar i Aftonbladet

… dikten blir tydlig och klar, som kokande vatten som i nästa sekund blir till is.
– Kristian Lundberg i Gefle Dagblad

Jasim Mohamed visar på en diktens berättarkraft i denna sugande smärtsamt vackra kärlekssaga skriven i språkets högsta potens.
– Sara Mannheimer utnämner Jasim Mohameds I Din Mun till årets skönlitterära bok i DN:s julläsningstips

Det är i ögonblicksbilderna som Jasim Mohamed lyckas med konststycket att frysa en värld som tycks rusa fram i sin egen obegriplighet.
– Kristian Lundberg i Helsingborgs Dagblad.

I Din Mun, diktsamling
Utgivningsdag: 28 november 2011
Författare: Jasim Mohamed
ISBN: 978-979851-0-9
Form: Khaled Soliman
Omslagsmålning: Salim Barakat
Omfång: 95 sidor

Pris: 186:- inkl. moms och porto vid beställning direkt från förlaget.
För att köpa boken direkt från förlaget fyll i kontaktformuläret här