Vad som hänt

Vad som hänt

Maria Lainá
2022-12-10

Maria Lainá

Vad som hänt

ISBN 978-91-87932-35-9

64 sidor

danskt band

Översättare och efterord Jan Henrik Swahn

Formgivare Mikael Nydahl

Maria Lainá föddes i Patras, Grekland, 1947, utbildade sig till jurist och drev en tid en egen advokatbyrå, debuterade i bokform 1968 och har sedan dess skrivit såväl poesi som dramatik och prosa.

Maria Lainá är en litterär fixstjärna med stor integritet. ”Så fort man påstår något om henne blir hon vaksam”, skriver översättaren Jan Henrik Swahn i sitt efterord. ”Dyker det upp ett epitet, en fålla, så värjer hon sig genast. Hävdar man att hon räknas som ett av de viktigaste namnen i 70-talsgenerationen, tvivlets generation, börjar hon med att säga att varje generationsbeteckning är missvisande, förklarar sedan att hon aldrig känt sig hemma i någon grupp, att hon inte kan påminna sig att hon tvivlade mer än vanligt under sjuttiotalet, och att hon finner varje indelning efter kön, ras, religion, generation eller genre meningslös. Det enda som finns och betyder något är orden.”

Bokförlaget Edda är stolta att här presentera Maria Lainás senaste diktsamling, Vad som hänt.

Pris: 250:- inkl. moms och porto vid beställning direkt från förlaget.För att köpa boken direkt från förlaget fyll i kontaktformuläret här